mandag 5. mars 2012

Hot onsdagssuppe

I dag hadde jeg fri fra jobb, fordi jeg skulle i møte med banken. Så da ble det til at jeg laga middag. Det som sto på menyen i dag var hot onsdassuppe. Vi fant ikke alle ingrediensene, så den ble nok ikke helt som den skulle. Men det var helt ok :-)
Hadde nok blitt bedre om vi hadde hatt alle ingrediensene. Det ble mer som en stuing istedet for en suppe, fordi vi manglet mye av det som inneholder bløtt.
Men tenkte ihvertfall å dele oppskriften med dere. Enkelt å raskt å lage :-)


Ingredienser til 2 porsjoner
200 g renskåret svinekjøtt i strimler (Vi brukte 300 g, tror det hadde blitt litt lite med 200.
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss rapsolje til steking

1 stk gulrot , i skiver
½ stk løk , delt i biter (dette droppa vi)
½ boks hermetiske kikerter (dette var en viktig ingrediens som vi ikke fant på butikken)
½ boks hermetiske tomater , grovhakket (Vi brukte tomater som ikke var grovhakka, anbefaler å bruke de som er det!)
½ dl langkornet middagsris (vi brukte vanlig ris.)
2 dl lett kokosmelk (Vi brukte litt mindre enn 2 dl, men det ble ok fordi.)
3 ¾ dl lys kjøttbuljong (Hvis dette finnes i flytende form, anbefaler jeg det!)
1 ss rød karripasta Vi fant ikke dette, dette er en viktig ingrediens for å få riktig smak!)

2 stk grovt rundstykke (Lages etter behov. 1 hver kan fort bli for lite.)

Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene til suppen, unntatt kjøtt og kikerter, og kok opp. Kok i femten minutter før du kjører suppen med stavmikseren. (vi brukte blender.)

2. Krydre kjøttstrimlene og brun dem i en panne. Hell væsken av kikertene og tilsett dem sammen med kjøttet i suppen før servering.

Servere med grove rundstykker.


Kos dere! :-)

Oppskrift fra matprat.

Ingen kommentarer: