søndag 18. mars 2012

(Mislykka) kruttbiff

Her om dagen skulle jeg lage kruttbiff, men det gikk heller rett og slett kjempedårlig! Mangla så masse av ingrediensene at det vi satt igjen med var en biff og et eple krydra med kanel....


Men her er ihvertfall oppskriften:

Dette er til 2 personer.

Ingredienser
2 stk biff av ytrefilet storfe
1 ss flytende margarin til steking
½ ts salt
¼ ts pepper

1 stk eple
½ ss rapsolje
1 ts malt kanel
½ stk rød chili , hakket (Dette er en meget viktig ingrediens, men som vi manglet.)

1 boks hermetiske røde bønner (Dette mangla vi)
2 båt hvitløk
1 pk ruccula ( Dette er også en ganske viktig ingrediens som vi mangla.)

Slik gjør du

1. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 15 minutter.


2. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.


3. Ha bønner og hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.

Biffene stekte vi til de var godt stekt, og siden vi manglet bønner og ruccula blandet vi hvitløken inn i biffen for å få en sterkere smak. Biffen var helt utsøkt, nam nam!
Men siden ingen av oss syntes at det eplet ble spesielt godt, og at det ble for dumt å kaste bort så god biff på et dårlig eple, ble det (dessverre) til at vi laget chips og bernaise til. Da ble det i det minste godt :-p

Ps: Dette hadde vi på biff & bj-dagen ;D

Ingen kommentarer: