torsdag 5. april 2012

Smakseksplosjon - Thaigryte med strimlet svinekjøtt

I går var vi handla inn til påska. Men vi har ingen planer, annet enn å kose oss sammen, så det var ikke akkurat noe stress. Jeg hadde planlagt 2 middager som vi kjøpte inn til, og det ene var Thaigryte med strimlet svinekjøtt . Fant også endelig karripasta, som jeg har lett etter ved flere anledninger. En viktig ingrediens som satte mye smak.


Ingredienser til 2 personer.

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 ss olje
1 stk løk i båter
2 båt hakket hvitløk
1 ss olje
2 ss rød karripasta
4 dl lett kokosmelk
1 ½ dl vann
2 stk gulrot i strimler
1 pk frisk babymais
1 stk grønn paprika i strimler
saft og skall av ½ stk lime
1 ss soyasaus
1 ts sukker

Slik gjør du

1. Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt. Tilsett karripasta og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett kokosmelk og vann, og småkok i 10 minutter.

2. Tilsett gulrøtter og babymais, og småkok i 5 minutter.

3. Stek kjøtt i olje på sterk varme. Ha i paprika, limesaft og -skall, sukker, soyasaus og kjøttet i gryta. La det koke i 1 minutt til sukkeret har løst seg opp.

Server retten med ris. For ekstra fiber og næringsstoffer, velg for eksempel middagsris med villris. ( Vi brukte bare vanlig boil-in-bag )

En spesiell rett med masse smaker. Jeg synes ikke den var sånn kjempegod, men helt ok! :-) Sterk, og med masse smaker.

1 kommentar:

Camilla sa...

Åh, nam!! Det så skikkelig godt ut :)